logo werving en selectie vergelijken

Een fee werving en selectie bepaalt de kosten die een bedrijf moet betalen als het de werving en selectiewerkzaamheden uitbesteedt. De diverse werving en selectiebureaus hanteren verschillende fee’s. Waardoor ontstaan die verschillen?

logo werving en selectie vergelijkenPercentage

Een fee is gebaseerd op het jaarinkomen wat de kandidaat zal krijgen als hij de functie, die het bedrijf open heeft staan, zal gaan bekleden. De hoogte van dit percentage verschilt. Een bureau kan 10% van het basissalaris vragen als prijs, maar dit kan ook 15% of zelfs 20% zijn. Over het algemeen geldt: hoe moeilijker de functie te vervullen is, hoe hoger de fee.

Niet alleen het basis jaarinkomen

Sommige werving en selectiebureaus baseren hun fee niet alleen op het basis jaarinkomen wat bij de functie hoort. Zij tellen bij het basis jaarinkomen ook vakantiegeld, ziektegeld en dergelijke op. Hierdoor kan een bureau wat 10% fee vraagt, duurder zijn dan een bureau wat 12% fee vraagt. Het is daarom erg belangrijk om de voorwaarden goed te lezen zodat je een overwogen keuze kunt maken tussen de werving en selectiebureaus. Vrijblijvende offertes opvragen en deze vergelijken kan zeker geld besparen als je de werving en selectie uit wilt besteden.