Terschelling

Ben je op zoek naar een van de mooiste plekjes in Nederland, dan raden we aan eens te kijken op Terschelling. Geliefd bij jongeren en gezinnen, knusse dorpjes afgewisseld met prachtige natuur maken het eiland populair. De mensen zijn er gastvrij, streekgerechten waar je lekker van kunt genieten. Ook onder de kunstenaars is eiland erg populair, ateliers en galeries verraden dat er veel kunstenaars op het eiland wonen. Het eiland telt twaalf dorpen, hiervan zijn Midsland en West Terschelling de grootste. Oosterend en Hoorn zijn wat kleiner en rustiger, de weg vanuit West Terschelling kun je heerlijk fietsen. 

West Terschelling

Vanuit Harlingen kom je aan op het grootste dorp van Terschelling, je vindt er ook de vuurtoren van het eiland genaamd de Brandaris. In een natuurlijke baai is de haven gelegen, er liggen voornamelijk plezierjachten en vissersboten. In het gezellige centrum van het dorp vind je winkeltjes en restaurants, maar er zijn ook enkele monumenten te bekijken. Onder de jongeren is het dorp Midsland populair, dit komt door de diverse uitgaansgelegenheden. Vind je het lekker om een middag rond te struinen kun je dit hier doen, bekijk de winkels en pak een terrasjes in het dorp. Er worden regelmatig leuke evenementen gehouden voor bewoners en toeristen.

Terschelling

Woningen verspreid over het dorp

In Hoorn zijn de woningen verspreid over het dorp, De Sint Janskerk is een van de bijzondere bouwwerken die er zijn, de kerk uit de 13e eeuw is de oudste kerk van Terschelling. Dagelijks kun je er in de zomer binnenkijken, ook de oude strandvonderij schuur is de moeite waard om een kijkje te nemen. Toen men vroeger ging strandjutten werden in de schuur de spullen opgeslagen, verder vind je er nog leuke winkeltjes en restaurantjes. Bij West aan Zee vind je alleen recreatiewoningen, het hotel en strandpaviljoen is het hele jaar geopend.