3 sneakers

Iedereen weet het nog wel: klitteband op je schoenen als kind, simpelweg omdat schoenen met veters veel te moeilijk waren om aan te trekken. Veel mensen hebben hierdoor nog steeds een hekel aan schoenen met veters. Raar om te beseffen, vooral in een tijdperk waarin sneakers de populairste schoenen zijn om aan te trekken. Veters zijn niet alleen te vinden in sneakers, maar bijvoorbeeld ook in veterboots voor dames. Dit zijn een soort laarsjes met een vetersluiting. De veters zijn deels voor de sier, maar ook voor het bepalen van de strakheid van de schoen.

Maar waarom zijn veters eigenlijk functioneel?

Veters zijn dus te vinden in schoenen als sneakers en veterboots, maar ook in andere kledingstukken zijn bepaalde veters te vinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de veters achterin een corset. Een korset klinkt erg ouderwets en je zult misschien denken dat die nauwelijks meer gebruikt worden, maar de meeste bruidsjurken bevatten bijvoorbeeld een korset. De veters aan de achterkant worden gebruikt om het korset strakker te trekken of juist losser te maken. Dit is een gemakkelijke methode en je hoeft niet te zorgen voor genoeg knoopjes of voor andere manieren om het korset mooi dicht te maken. Het is ook mogelijk om de veters onzichtbaar te maken als ze eenmaal zijn aangetrokken, zodat ze niet opvallen aan de achterkant van de jurk.

Moeten we nou gebruik blijven maken van veters of juist niet?

Of we het nou willen of niet, veters zullen altijd populair blijven bij een aantal mensen. Dit komt met name door de gemakkelijkheid van de veter. Het is nou eenmaal makkelijk om te bepalen hoe strak je schoenen moeten zitten of hoe strak je kleding moet zitten. Met veters is dit makkelijk te bepalen, en je kunt het ook op ieder moment veranderen. Toch zullen er altijd mensen zijn die hun voorkeur geven aan een andere manier van sluiten van kleding.