Als je een nieuwe vloer wilt leggen, zul je moeten kiezen welk soort vloertegel Den Bosch je wilt. Over het algemeen kunnen we alle verschillende soorten onderverdelen in twee hoofdsoorten: natuursteen en keramiek. Wat zijn de voor- en nadelen van beide soorten vloertegels? In dit artikel vertellen we je hier meer over.

Natuursteen

Natuursteen geeft een mooie, natuurlijke uitstraling. Elke tegel is ook uniek, omdat het afkomstig is uit de natuur. Dit soort tegels houden goed warmte vast en zijn geschikt voor vloerverwarming. Ook is het duurzaam materiaal, maar je moet het wel goed onderhouden. Helaas zijn natuurstenen vloertegels gevoeliger voor krassen, vlekken en chemische producten.

Keramiek

Ook keramiek geeft een natuurlijke uitstraling, maar wel minder dan natuursteen. Een keramische vloertegel is onderhoudsarm en vuil kan hier niet intrekken. Door de glazuurlaag is het beter bestand tegen krassen, vlekken en chemische producten. Indien er een kras ontstaat, zie je dit echter wel sneller dan bij natuursteen. De onderliggende klei wordt dan namelijk zichtbaar. Zonder vloerverwarming voelen deze tegels koud aan.