Beautiful young psychotherapist is making notes, and listening man. Psychotherapist consulting man, asking questions, interviewing man sitting on chair. Psychologist with client.

Het is niet makkelijk om je relatie maar altijd leuk en interessant te houden. Veel stellen komen tot de conclusie dat ze langs elkaar heen leven, en alleen nog maar ruzie kunnen maken. Dat is voor niemand leuk. Jij en je partner kunnen dan besluiten om samen een goed gesprek te hebben. Als dat niet meer werkt, of je wilt iets anders proberen is relatietherapie ook een optie. Dit heeft verschillende vormen en wordt aangepast op jouw situatie. Online relatietherapie wordt ook bekender, en is nog makkelijk ook.

Relatietherapie

Samen een goed gesprek hebben, is makkelijker gezegd dan gedaan. Samen heb je besloten dat er dingen moeten veranderen, maar weet je ook welke dingen dit zijn? Hoe gaan jullie het vanaf nu anders aanpakken? Hebben deze veranderingen wel het gewenste effect?

Om op deze vragen antwoord te krijgen, kun je in gesprek gaan met een professional die er volledig neutraal in staat. Een relatietherapeut heeft veel ervaring met bovengenoemde situaties en veel vragen waar de meeste koppels tegenaan lopen. Een relatietherapeut is getraind om onderliggende gedachtes en boodschappen uit bepaalde gedragingen te filteren, zodat deze duidelijker worden voor het koppel. Dit kan zwaar zijn, maar het is wel verhelderend.

Hoe werkt relatietherapie?

Zodra de kernproblemen zijn geïdentificeerd en de “dingen” die moeten worden veranderd zijn opgesomd, kan de relatietherapeut je daadwerkelijk begeleiden. Jullie zijn allebei unieke individuen met unieke wensen, behoeften en verlangens. Het kan moeilijk zijn om je aan te passen op een manier die voor jullie beiden werkt.

Dit is de focus van relatietherapie. Bespreek wat je anders wilt zien, waarom en hoe je het wilt zien. De relatietherapeut zorgt ervoor dat jullie allebei gelijk praten en dat het gesprek blijft draaien om de essentiële punten. Dan kan hij of zij gerichte tips en adviezen geven om de situatie te veranderen en de relatie te verbeteren.

(Bron: qruunschram.nl)