Wielnaven

Voorheen werden wielnaven opgebouwd met verschillende componenten. Denk bijvoorbeeld aan de ABS sensoren van de auto, de wiellagers, enzovoorts. Bij nieuwere modellen auto’s worden deze componenten samengevoegd tot één onderdeel: de naaf van het wiel. Op deze manier wordt het veel makkelijker om de auto te onderhouden. Wist je dat steeds meer autoliefhebbers het onderhoud aan de naaf zelf uitvoeren, in plaats van dit te laten doen door een lokale autogarage? Op deze manier kan veel geld bespaard worden. Mocht je geen ervaring hebben in het onderhouden van auto’s, dan kun je deze klus vanzelfsprekend laten doen.

Wielen

Complete wielnaven bestellen voor je auto

Voordat je aan het vervangen van de wielnaven kunt beginnen, dien je deze op internet te bestellen. Er zijn verschillende webwinkels waar losse onderdelen voor auto’s worden verkocht. Kijk hierbij goed naar het model naaf wat je nodig hebt voor jouw auto. Zo weet je zeker, dat deze straks goed past! Mocht je auto wat ouder zijn, dan kan het noodzakelijk zijn om de wiellagers en ABS sensoren los van de naaf te vervangen. Zorg er in dat geval voor dat je ook deze onderdelen op internet bestelt. Op deze manier kun je het onderhoud aan de verschillende onderdelen in een keer goed uitvoeren.

Vervangen

Versleten onderdelen bij een garage laten vervangen

Naast de mogelijkheid om de versleten onderdelen zelf te vervangen, kun je dit ook door een garage laten doen. Zorg er ook in dat geval voor, dat je de onderdelen vooraf zelf op internet bestelt. Wanneer je de onderdelen door een automonteur laat bestellen, zal deze hier een extra marge over in rekening brengen. Het kost de monteur immers tijd om het onderdeel voor je uit te zoeken en te bestellen. Door het onderdeel zelf mee te nemen, wordt het onderhoud aan de auto goedkoper. Naast de naven voor je wielen kunnen ook andere onderdelen online besteld worden.