Chatkracht

Op zoek naar een leuke bijbaan naast je studie waarbij jij vanuit huis kan werken? Goed nieuws, hier zijn genoeg mogelijkheden voor. Bij het zoeken van een bijbaan is het vanzelfsprekend om online op zoek te gaan en hier kom je vooral offline bijbaantjes tegen. Echter zijn er ook genoeg mogelijkheden om vanuit huis geld te kunnen verdienen. Op deze manier kan je je eigen uren inplannen en ben je flexibel inzetbaar voor andere bezigheden. Bepaal zelf waar en wanneer je werkt. We bespreken twee populaire opties: online enquêtes invullen of online klantenservice werk.

Online enquêtes invullen

De eerste mogelijkheid om online geld te verdienen vanuit huis is door het invullen van online enquêtes. Er zijn enorm veel marktonderzoeks bedrijven die jouw mening willen horen over diverse soorten producten, diensten of merken. Voor bedrijven is het namelijk van groot belang om inzicht te krijgen in het hoofd van de consument. Het is niet voor niets dat ze daar dan ook graag voor betalen. Door je aan te melden bij een marktonderzoek bedrijf zul je in aanmerking kopen voor verschillende enquêtes gebaseerd op jouw demografische karakteristieken of hobbies. Dit kan verschillen van één enquête per maand tot 10 enquêtes per dag. Dit is afhankelijk van het aanbod. Om deze reden is het ook aan te raden om bij je meerdere bedrijven aan te melden zodat je altijd genoeg werkt hebt. De vergoedingen voor online enquêtes verschillen van een bepaald bedrag (denk €1 – €5) tot aan waardebonnen.

Online klantenservice vanuit huis

Een andere populaire bijbaan vanuit huis is het uitvoeren van online klantenservice voor diverse bedrijven. Het voordeel van een online klantenservice is over het algemeen dat dit op verschillende plaatsen uitgevoerd kan worden, vaak dus ook vanuit huis. Voor deze bijbaan heb jij waarschijnlijk een korte training nodig van een week of maximaal twee weken. In deze trainingsperiode zal je opgeleid worden en weet jij binnen no time hoe je klanten het beste te woord kan staan. De vergoeding voor dit werk zal hoogstwaarschijnlijk op uurbasis zijn wat jou meer zekerheid geeft. Echter zal je met online klantenservice wel minder flexibel zijn qua uren omdat het desbetreffende bedrijf op je rekent.