In tegenstelling tot andere waxen, heeft de Holmenkol Liquid wax de merken van Alpha, beta en Ultra Mix, wel een langdurige werking en het is gemakkelijk aan te brengen met een doekje. Als je klaar bent met snowboarden of skiën, smeer je het ‘s nachts in, zodat het lang kan intrekken. Holmenkol Betamix all temperature wax is geschikt voor alle temperaturen. Het is ook een hele goede basis. Omdat het vanaf de fabriek maar heel matig wordt ingesmeerd met wax, is het verstandig om na aankoop zelf nog te waxen. Holmenkol racing base lf21 wax breng je aan als je extra hard wilt glijden.

Wat je moet weten voor de aanschaf

Bij een snowboard kopen, is het zeker slim, vooral als je nog niet zoveel verstand hebt van snowboarden, eerst bij een winkel langs te gaan voor deskundig advies. De medewerker zal je een aantal vragen stellen, om te achterhalen welke snowboard het beste bij je past. Er zijn snowboards voor beginners, experts en gevorderden, allemaal in een bepaald niveau. Daarbij zijn er ook enkele verschillende rijstijlen, zoals: freestyle, freeride, park, all mountain en carve. Er is zelfs voldoende keuzes in shape. Verder zijn er ook nog verschillende soorten profielen. Denk bijvoorbeeld aan: rocker, camber en flatbase.

Houd je warm en droog

Als je gaat kijken voor een snowboard broek heren, is het belangrijk om op te letten dat het een comfortabele broek en duurzaam is. De broek moet de hele dag gedragen worden, kies daarom zeker een broek die je goed past. De broeken zijn verstelbaar en verkrijgbaar in verschillende maten. Verder kun je van deze broeken verwachten dat ze waterafstotend en winddicht zijn. Ook raak je vlug het zweet kwijt, dankzij het goed ademend vermogen. De merken waar uit te kiezen is: Airblaster, Burton en Picture. Bij vragen over waterkolom, maat of leveringstijden, kun je contact opnemen middels telefoon, chat of mail.