In Nederland zijn we allemaal steeds meer bewust van de gevolgen van onze technologische consumptie en daarbij het alsmaar hevige energieverbruik. Tegelijkertijd zien we ook een toenemende druk van de maatschappij op bedrijven en wereldleiders om milieubewuster te worden en de negatieve gevolgen van de opwarming van de aarde tegen te gaan. Veel bedrijven hebben dit opgemerkt en realiseren zich dat verandering nodig is om relevant te blijven in deze moderne dagen en richten zich daarom steeds meer op energie besparen. Zo zijn inductieplaten standaard te vinden in nieuwbouwhuizen, is de productie van stalen rietjes gestegen en produceren autofabrikanten elektrische auto’s in een rap tempo.

Elektrisch rijden

Elektrisch rijden stijgt sterk in de laatste jaren. Dit komt omdat het niet alleen beter is voor het milieu, het is ook goedkoper en zorgt voor minder geluidsoverlast.

Met een elektrische auto de weg op is een groene en eenvoudige keuze. Tegenwoordig wordt elektrisch rijden niet meer gezien als een futuristisch concept. Alhoewel het aanschaffen van een elektrische auto vergeleken met een standaard auto op fossiele brandstof duurder is, is het gebruik veel goedkoper. Dit komt omdat elektriciteit goedkoper is dan benzine of diesel en heeft een elektrische auto veel minder onderhoud nodig.

De overheid doet mee

In heel Europa zijn tegenwoordig al openbare laadpalen te vinden, en het aantal stijgt hard, met momenteel ruim 120.000 in Nederland. Het aanschaffen van een laadpaal, of het gebruiken van een openbare laadpaal brengt veel voordelen met zich mee. Zo is het bijvoorbeeld goedkoper dan het gebruik van elk ander brandstof waardoor het milieubewust is en ontvangt elke gebruiker subsidie van de overheid.