Als student zijnde mis ik het enorm, ‘s avond of ‘s nacht op stap gaan naar een kroeg of club. Veel bier en drank, harde muziek, dansende mensen en de meest domme gesprekken. Daar draait het om met uitgaan. Je kan naar zoiets de hele week uitkijken. Het is zelfs een goede motivatie voor het studeren. Ga je bijvoorbeeld altijd donderdagavond uit, dan weet je dat je de dagen er voor even goed aan het werk moet, zodat je donderdag lekker kan drinken en feesten. Uitgaan is dus echt wel een essentieel onderdeel van het leven van een student. Maar hoe deden we het ook alweer?

De voorbereiding

Bij het uitgaan is het ten eerste van belang dat je er even lekker en fris bijloopt, je weet nooit wie je tegenkomt. Dus ga je even lekker douchen en doe je je haren goed, scheer je jezelf even en check je of alles goed ziet in je spiegel van hout. Daarna trek je even wat moois aan en sta je net iets te lang alles te matchen terwijl je kijkt in je spiegel van hout. Vervolgens doe je even wat inkopen bij de lokale supermarkt, paar kratten bier en wat sterke drank plus wat chips en borrelhapjes.

De avond kan beginnen

Tegen de tijd dat je met de voorbereidingen klaar bent komen de eerste vrienden al over de vloer. Jullie beginnen met de welbefaamde drankspelletjes, bussen en bier pong, je wil tenslotte niet te vroeg bij de kroeg of club aankomen. Begin je al een beetje goed zat te worden, dan gooi je er nog even een shotje tegenaan. Even kort wat snacken en je bent klaar om te gaan. Jullie stappen op de fiets, of als jullie wat luier zijn regelen een Uber en gaat rond 12 naar de bestemming. Wellicht even wachten in de rij en de avond kan echt losbarsten.